De Musici

Wiebke Bonnet-Vogler, zang

Wiebke, met Franse, Duitse, Friese en Nederlandse roots, heeft een brede smaak. Ze zingt graag een lage blues, maar brengt met evenveel verve romantisch repertoire. “Ik vind het heel inspirerend om Franse chansons in de muzikale taal van de jazz te zingen. Bijvoorbeeld “Que reste-t-il de nos Amours”. Dat is op zichzelf al een mooie chanson, maar met een bossanova eronder krijgt het een heel andere diepgang”.

alt tekst

Marcel Booij, contrabas

Marcel heeft na zijn studie aan het Conservatorium in Hilversum in alle aan jazz verwante stijlen gespeeld. Hij legt niet alleen een speels-solide basis onder Frazz, maar arrangeert ook graag.
In het repertoire van Frazz deed hij een ontdekking: ” Ik heb me nooit gerealiseerd dat de Franse taal zo’n andere sfeer en toon geeft aan muziek die we vaak ook al kennen uit de Engelstalige jazz. Ik beleef daar veel plezier aan.”

 

Karel Stemmerik, percussie

Karel, afkomstig uit muziekdorp Nieuwveen, heeft een rijke muzikale loopbaan achter de rug.  In de jaren ’80 speelde hij in de Nederlandse band The Boxx. In de loop der jaren kreeg hij steeds meer affiniteit met jazz. Het drumstel werd ingeruild voor drie conga’s en een uitgebreide percussieset. Karel legt een rustig en speels latin-fundament onder de muziek van Frazz. “Het maakt me op zich niet uit wat ik speel, als we maar plezier hebben”.

Erik van Triest, piano

Erik speelt piano sinds zijn zesde jaar. Na een tweejarig verblijf in de Rockband “Old Spice Boys”, richtte hij zich volledig op de jazz. Hij houdt van pianisten als Abdullah Ibrahim, Brad Mehldau en Keith Jarrett.  “In Frazz proberen we ook iets eigens toe te voegen aan standards of soms popliedjes, een zwoele, ontspannen klankkleur. Een van mijn favorieten is Sonny: een overbekend popliedje, maar in onze versie, met lager tempo, jazzy akkoorden en een Franse tekst ontstaat een dromerige, melancholieke ondertoon.”

Share: